• ΠΑΙΔΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ

  Οι παιδιατρικοί ασθενείς μας χρήζουν ιδιαίτερης προσέγγισης όσο αφορά στη διάγνωση και τη θεραπεία.

  Το ιατρείο παρέχει δυνατότητα εξέτασης και θεραπείας από την 1η ημέρα γέννησης του παιδιού.

  Προ της εξέτασης κρίνεται απαραίτητος ο καθησυχασμός των γονέων του παιδιού. Στη συνέχεια πρέπει να αφιερώνεται χρόνος στη συμφιλίωση του μικρού ασθενούς με το περιβάλλον του ιατρείου, τον εξοπλισμό και στην επιβράβευσή του για τη συνεργασία.

  Συνήθως τα παιδιά παραπέμπονται στον ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο από τον παιδίατρο για υποτροπιάζοντα ή και εμμένοντα προβλήματα που κυρίως αφορούν στις εξής παθήσεις.

  i. Υποτροπιάζουσα οξεία μέση ωτίτιδα. Προσβάλει το μέσο ους δια μέσου της ευσταχιανής σάλπιγγας. Η συλλογή πύου στην κοιλότητα του μέσου ωτός προκαλεί έντονο άλγος λόγω της πίεσης που ασκείται με επακόλουθο ορισμένες φορές τη ρήξη της τυμπανικής μεμβράνης και συνοδό ωτόρροια με άμεση υποχώρηση του πόνου. Συχνά η πάθηση αυτή προκαλεί εμπύρετο.

  ii. Εμμένουσα εκκριτική μέση ωτίτιδα. Οφείλεται στο φτωχό αερισμό του μέσου ωτός μέσω της ευσταχιανής σάλπιγγας. Αυτό είναι συνήθως αποτέλεσμα: Οξείας φλεγμονής του μέσου ωτός, αλλεργίας του μέσου ωτός, δυσλειτουργίας της ευσταχιανής σάλπιγγας λόγω ατελούς ανάπτυξής της, απόφραξης από υπερτροφία των αδενοειδών εκβλαστήσεων(κρεατάκια), ρινίτιδας με συνοδό ρινική απόφραξη κ.λπ. Κύρια εκδήλωση της νόσου είναι η βαρηκοΐα.

  iii. Υποτροπιάζουσα φαρυγγοαμυγδαλίτιδα.(Επαναλαμβανόμενες φλεγμονές του φάρυγγα και των αμυγδαλών ιογενούς ή μικροβιακής αιτιολογίας. Προκαλεί φαρυγγαλγία, δυσκαταποσία, υψηλό εμπύρετο, κακουχία).

  iv. Υποτροπιάζουσα ή και χρόνια ρινίτιδα με συνοδό δυσχέρεια αναπνοής.(Αποτέλεσμα αλεργίας, ιογενών ή μικροβιακών λοιμώξεων της μύτης που προκαλούν οίδημα των ρινικών θαλαμών με συνοδό ρινική απόφραξη. Προδιαθεσικό παράγοντα λοιμώξεων της μύτης αποτελεί και η υπερτροφία των αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια) διότι δυσκολεύουν την παροχέτευση των ρινικών εκκρίσεων.

  v. Μόνιμο ή υποτροπιάζον ροχαλητό.(Αποτέλεσμα της υπερτροφίας των αμυγδαλών ή και των αδενοειδών εκβλαστήσεων οι οποίες προκαλούν μερική ή και πλήρη απόφραξη της αναπνευστικής οδού).

  vi. Πτώση της ακουστικής οξύτητας.(Συνήθως αποτέλεσμα της χρονίας εκκριτικής μέσης ωτίτιδας).

  vii. Απόφραξη των έξω ακουστικών πόρων (Συνήθως λόγω βύσματος κυψέλης).

  viii. Αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά).

  Η εξέταση του παιδιού από ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο επιτρέπει τη σαφή διάγνωση- καταγραφή του προβλήματος και εξειδικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση. Αυτή τις περισσότερες φορές συνίσταται σε χειρουργική επέμβαση δεδομένου ότι οι φαρμακευτικές αγωγές πλέον δεν αποδίδουν.

 • Κλείστε ΡΑΝΤΕΒΟΥ

  Επιλέξτε ημερομηνία και ώρα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  Πιστωτικές κάρτες δεκτές.  Code
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

   Βρείτε στην ιστοσελίδα μας, θέματα του άμεσου ενδιαφέροντός σας.

 •  
  • Εγγραφή NEWSLETTER

   Εγγραφείτε για ιατρικά νέα και πληροφορίες.

   Code
 • Athens Derma O.R.L.

  Ιατρεία
  Ιφικράτους 63 & Αρήτης, Νέο Παγκράτι 11 633, Αθήνα

  Επικοινωνία
  ΩΡΛ ιατρείο: 210 6646247, 6973 462350 || Δερματολογικό ιατρείο: 213 0338714, 6976 283010
  Email:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ