• Dr. Έλενα Δ. Πολίτη | 9 Ιουλίου 2015

  Η Μεσοθεραπεία ως εργαλείο θεραπείας στα χέρια του σύγχρονου Δερματολόγου

  Τι είναι η μεσοθεραπεία;

  Ο όρος μεσοθεραπεία καλύπτει μια ευρεία κατηγορία παρεμβάσεων στο δέρμα του προσώπου και του σώματος με σκοπό την επίλυση διαφόρων ιατρικών ή αισθητικών προβλημάτων.

  Πώς εφαρμόζεται;

  Η τεχνική της μεσοθεραπείας πραγματοποιείται με ενδοδερμική ή υποδόρια έγχυση δραστικών ουσιών σε μορφή διαλύματος. Γίνεται δηλαδή με μικροενέσεις ή εναλλακτικά με ειδικά μικρο-εργαλεία (rollers) τα οποία είναι εφοδιασμένα με μικρές ακίδες στα άκρα τους που ανοίγουν μικρές οπές-διαύλους για να μεταφέρουν στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος τις χρήσιμες για αυτό ουσίες.

  Ποιες ουσίες χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία;

  Υπάρχουν πολλές θεραπευτικές ουσίες που εγχύονται στο δέρμα όπως: Αδιασταύρωτο φυσικό υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αμινοξέα, βιοτίνη, καφεΐνη, gingo bilboa, DMAE, γλουταθιόνη, οργανικό πυρίτιο, centella asiatica, L-carnitine,φωσφατιδυλχολίνη κ.α.

  Λόγω της πληθώρας των δραστικών ουσιών που διατίθενται υπάρχουν πολλά θεραπευτικά πρωτόκολλα τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα.

  ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

  Α. Για το ΠΡΟΣΩΠΟ

  Αναλυτικότερα στο πρόσωπο η μεσοθεραπεία επιτυγχάνει:

  1) Βαθειά ενυδάτωση του δέρματος.

  2) Αύξηση του τόνου και της ελαστικότητας.

  3) Αντιοξειδωτική δράση και αναστροφή των διαδικασιών πρόωρης γήρανσης.

  4) Βελτίωση της υφής του δέρματος: Εξαλείφει επιφανειακές δυσχρωμίες, επουλώνει λεπτές ρυτίδες και μειώνει τους διεσταλμένους πόρους.

  5) Αύξηση του τόνου και της ελαστικότητας του προσώπου.

  6) Λάμψη, φωτεινότητα, σφριγηλότητα.

  Το πρόσωπο εκπέμπει υγεία και αναγεννάται εκ των έσω διεγείροντας τον ίδιο τον οργανισμό με φυσικό τρόπο να αξιοποιήσει τα εγχυόμενα θρεπτικά υλικά με τρόπο ευεργετικό και αντιγηραντικό για το δέρμα.

  Β. Για τον ΤΡΑΧΗΛΟ (Περιοχή του λαιμού)

  Η μεσοθεραπεία έχει επίσης θεαματικά αποτελέσματα στη σύσφιξη της περιοχής του λαιμού, περιοχή που πολλές φορές προδίδει πρώιμα την ηλικία μιας και το δέρμα σε εκείνη την ανατομική περιοχή είναι πολύ λεπτότερο και πρόωρα υπόκειται στη φθορά του χρόνου.

  Γ) Για το ΝΤΕΚΟΛΤΕ-ΡΑΧΙΑΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ

  Με τις ουσίες που εγχύονται πετυχαίνουμε και εδώ έντονη σύσφιξη, λείανση και αφαίρεση των αντιαισθητικών κηλίδων.

  Δ)Για το ΣΩΜΑ

  Σε ότι αφορά στο σώμα η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται επιτυχώς για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους μέσω έγχυσης λιποδιαλυτικών ουσιών. Προσφέρει:

  1) Mείωση πόντων από την περιφέρεια, την κοιλιά, τα μπράτσα των χεριών, περιοχές κλασσικές συσσώρευσης λίπους σε άντρες και γυναίκες.

  2) Εξαλείφει την όψη φλοιού πορτοκαλιού από την επιδερμίδα.

  3) Ενισχύει τη σύσφιξη του δέρματος, με την εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων, σε άτομα που ταλαιπωρούνται από ταυτόχρονη χαλάρωση του δέρματος με κυτταρίτιδα ή και εναπόθεση τοπικού λίπους.

  Ε. Για το ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μέθοδος της μεσοθεραπείας για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της αραίωσης των μαλλιών σε άντρες και γυναίκες. Τα ειδικά τριχοτονωτικά συστατικά που εγχύονται επιτυγχάνουν:

  1) Αναζωογόνηση των τριχοθυλακίων.

  2) Επαναιμάτωση- οξυγόνωση της περιοχής.

  3) Διέγερση της ανάπτυξης της νέας τρίχας.

  Προηγμένες τεχνικές μεσοθεραπείας :P.R.P Mesotherapy

  Πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια είναι και η λεγόμενη P.R.P Mesotherapy. Πραγματοποιείται με τη λήψη μικρής ποσότητας αίματος από τον ίδιο τον ασθενή το οποίο φυγοκεντρείται και ενεργοποιείται ώστε να απομονωθεί πλάσμα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες. Οι αυξητικοί παράγοντες έχουν επανορθωτικές ιδιότητες, ενεργοποιούν βλαστοκύτταρα του οργανισμού μας γι’ αυτό αναδομούν την επιδερμίδα με εντελώς φυσικό τρόπο.

  Από ποια ηλικία και μετά συνιστάται αυτή η ιατρική-αισθητική θεραπεία;

  Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την εφαρμογή της θεραπείας. Για παράδειγμα όταν πρόκειται για την περιοχή του προσώπου, του λαιμού, ντεκολτέ, η θεραπεία αυτή είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε ηλικίες συνήθως άνω των 35 ετών διότι το κολλαγόνο και η ελαστίνη που συνθέτουμε αρχίζουν να είναι λιγότερα και όχι της ίδιας ποιότητας με εκείνα των νεαρότερων ηλικιών, οπότε και εμφανίζεται το πρόβλημα της χαλάρωσης. Ωστόσο όταν πρόκειται για την περιοχή του σώματος και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας ή του τοπικού λίπους είναι αυτονόητο ότι μπορούμε να επέμβουμε και σε ηλικίες ακόμη και κάτω των 20 ετών.

  Πόσο επώδυνες είναι οι συνεδρίες της μεσοθεραπείας; Πότε επανέρχομαι στις συνήθεις δραστηριότητες μου;

  Η εφαρμογή της θεραπείας είναι ανώδυνη. Προκαλεί ήπιο ερεθισμό που διαρκεί λίγο και εξαφανίζεται συνήθως άμεσα μετά τη θεραπεία. O υποβαλλόμενος στη θεραπεία μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του.

  Πότε γίνεται αισθητό το αποτέλεσμα της θεραπείας; Πόσο διαρκεί;

  Tα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Απαιτείται μικρός αριθμός συνεδριών. Συνήθως γίνονται επαναλήψεις ανά 2-4 εβδομάδες. Αραιές αναμνηστικές συνεδρίες συντηρούν το αποτέλεσμα επί μακρόν ενώ ταυτοχρόνως προωθούν ακόμη και την επούλωση ουλών.

  Μπορεί η μεσοθεραπεία να συνδυαστεί και με άλλου είδους θεραπειών;

  Ø Αποτελεί άριστη συνδυαστική θεραπεία σε περιστατικά μεταμόσχευσης μαλλιών εξασφαλίζοντας βιωσιμότητα σε μεγαλύτερο αριθμό μεταμοσχευθέντων τριχοθυλακίων.

  Ø Συνδυάζεται όπου απαιτείται με δερματολογικά lasers. (Rejuvenation-fractional-αγγειακά laser).

  Ø Συνδυάζεται με ραδιοσυχνότητες σύσφιξης προσώπου-σώματος.

  Ø Συνδυάζεται με αισθητικές θεραπείες: Bοτουλινικής τοξίνης (Botox),εμφυτεύματα, νήματα προσώπου-σώματος τελευταίας τεχνολογίας PDO.

  ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ:

  Εφαρμόζονται εξατομικευμένα πρωτόκολλα μεσοθεραπείας με χρήση υλικών υψίστης ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Είναι εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ και από τον αντίστοιχο φορέα των Ηνωμένων Πολιτειών F.D.A

  H δερματολόγος-δερματοχειρουργός Κα Πολίτη Έλενα επιστημονική υπεύθυνη του δερματολογικού κέντρου θα σας προτείνει το θεραπευτικό πρωτόκολλο με βάση τις ατομικές ανάγκες του δέρματός σας και το πρόβλημα που θέλετε να αντιμετωπίσετε.

 • Σχετικά:

 • Κλείστε ΡΑΝΤΕΒΟΥ

  Επιλέξτε ημερομηνία και ώρα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  Πιστωτικές κάρτες δεκτές.  Code
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

   Βρείτε στην ιστοσελίδα μας, θέματα του άμεσου ενδιαφέροντός σας.

 •  
  • Εγγραφή NEWSLETTER

   Εγγραφείτε για ιατρικά νέα και πληροφορίες.

   Code
 • Athens Derma O.R.L.

  Ιατρεία
  Ιφικράτους 63 & Αρήτης, Νέο Παγκράτι 11 633, Αθήνα

  Επικοινωνία
  ΩΡΛ ιατρείο: 210 6646247, 6973 462350 || Δερματολογικό ιατρείο: 213 0338714, 6976 283010
  Email:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ