• Dr. Έλενα Δ. Πολίτη | 2/11/2015

  Νήματα για ανόρθωση και σύσφιξη προσώπου και σώματος

  Ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα του δερματολόγου ενάντια στη χαλάρωση και στην απώλεια της σφριγηλότητας του δέρματος είναι τα νήματα PDO.
  Τι είναι τα νήματα PDO?
  Πρόκειται για νήματα φτιαγμένα από πολυδιοξανόνη, ένα υλικό συνθετικό, βιοσυμβατό και πλήρως απορροφήσιμο. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται πάνω από 30 χρόνια στην παραγωγή απορροφήσιμων ραμμάτων κυρίως για αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις.
  Πώς τοποθετούνται?
  Το νήμα τοποθετείται με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής και εύκαμπτης βελόνας κάτω από το δέρμα και παράλληλα με αυτό. Στη συνέχεια η βελόνα αφαιρείται και το νήμα παραμένει στο υποδόριο.
  Πως δρουν?
  Το δέρμα μας ‘’αναγνωρίζει’’ το νήμα αλλά και τον τραυματισμό από τη βελόνα σαν ερεθισμό και κινητοποιεί τους μηχανισμούς επούλωσής του. Από τις επόμενες ημέρες και για αρκετές εβδομάδες, γύρω από τα νήματα σχηματίζεται νέος συνδετικός ιστός, προάγεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα το δέρμα μας μέρα με τη μέρα να δείχνει πιο σφριγηλό, ανορθωμένο και με λιγότερες ρυτίδες.
  Για πόσο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν τα νήματα κάτω από το δέρμα μου?
  Το νήμα σταδιακά μετά την τοποθέτησή του υδρολύεται σε CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) και H20 (νερό), στοιχεία που αποβάλλονται από τον οργανισμό. Η διαδικασία αυτή ανάλογα με το πάχος του νήματος διαρκεί 6-8 μήνες. Πέραν των 8 μηνών δεν υπάρχουν πια νήματα στο δέρμα μας. Παραμένουν όμως τα ευεργετικά τους αποτελέσματα.
  Σε ποιές περιοχές εφαρμόζονται?
  Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πρόσωπο(μέτωπο, πόδι χήνας, ρινοπαρειακές αύλακες, άνω χείλος, παρειές, ρυτίδες πικρίας, περίγραμμα προσώπου), λαιμό και σώμα (κυρίως ντεκολτέ, βραχίονες, μαστούς, κοιλιά, γλουτούς, μηρούς, έσω επιφάνεια γόνατος).
  Πότε να περιμένω ορατή βελτίωση-αποτέλεσμα?
  Άμεσα διαπιστώνουμε ένα 20% του αποτελέσματος.Η βελτίωση από το μηχανισμό επούλωσης του δέρματος εγκαθίσταται σταδιακά κατά τους επόμενους 3-6 μήνες οπότε και εκτιμούμε το αποτέλεσμα.
  Από τι εξαρτάται το τελικό αποτέλεσμα?
  Από τον αριθμό των νημάτων που χρησιμοποιήθηκαν (να είναι επαρκής και ανάλογος του προβλήματος). Από την ηλικία του υποψηφίου. Από τη δημιουργία ‘’αντίδρασης’’ στο νήμα (όχι λήψη ανοσοκατασταλτικών και αντιφλεγμινοδών φαρμάκων κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των νημάτων και μετά) . Από τη διατροφή μας (όχι αποκλειστική χορτοφαγία).
  Πόσα νήματα χρειάζομαι?
  Αυτό εξαρτάται από την περιοχή και το πρόβλημα που θέλουμε να διορθώσουμε. Πάντως δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν άμεσα πολλά νήματα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν αριθμό που κρίνεται ικανός και μετά από τουλάχιστον 1-2 μήνες, οπότε και θα έχει αργήσει να σκιαγραφείται ένα αποτέλεσμα, να προσθέσουμε όσα επιπλέον θεωρούμε αναγκαία.
  Πόσο καιρό διαρκεί το αποτέλεσμα?
  Η διάρκεια του αποτελέσματος όπως και η ένταση του εξατομικεύονται, όμως κατά μέσο όρο υπερβαίνει τα 1.5-2 έτη.
  Είναι επώδυνη η διαδικασία?
  Συνήθως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε κανενός είδους αναισθησία. Ο πόνος είναι ελάχιστος μόνο στο σημείο που η λεπτή βελόνα διαπερνά το δέρμα. Η προώθηση του νήματος στο υποδόριο είναι σχεδόν ανώδυνη. Παρ' όλα αυτά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια αναισθητική κρέμα στα σημεία εισόδου των νημάτων.
  Πότε μπορώ να γυρίσω στη δουλειά μου?
  Μπορούμε να επιστρέψουμε άμεσα στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Μετά την τοποθέτηση των νημάτων ενδέχεται να δημιουργηθεί ένα ήπιο οίδημα και μικρές εκχυμώσεις που μπορούν εύκολα να καλυφθούν.
  Υπάρχουν αντενδείξεις?
  Αντένδειξη αποτελεί οποιαδήποτε δερματική αλλοίωση (δερματίτιδα, φλεγμονή, νεοπλασία) στο σημείο της προς θεραπεία περιοχής, καθώς και η ύπαρξη ενέσιμων μη απορροφήσιμων υλικών στην περιοχή(σιλικόνη).
  Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες?
  Συνδυάζεται ιδανικά με PRP(αυτόλογο πλάσμα), RF (ραδιοσυχνότητες), laser CO2, μεσοθεραπείες που ενισχύουν το αποτέλεσμα των νημάτων, αλλά και Botox και υαλουρονικό οξύ που δρουν ανεξάρτητα αποκαθιστώντας ένα πιο ολοκληρωμένο συνολικό αποτέλεσμα στο πρόσωπο. Οποιαδήποτε επιπλέον θεραπεία πρέπει να απέχει τουλάχιστον 15 ημέρες από την τοποθέτηση των νημάτων.
 • Κλείστε ΡΑΝΤΕΒΟΥ

  Επιλέξτε ημερομηνία και ώρα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  Πιστωτικές κάρτες δεκτές.  Code
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

   Βρείτε στην ιστοσελίδα μας, θέματα του άμεσου ενδιαφέροντός σας.

 •  
  • Εγγραφή NEWSLETTER

   Εγγραφείτε για ιατρικά νέα και πληροφορίες.

   Code
 • Athens Derma O.R.L.

  Ιατρεία
  Ιφικράτους 63 & Αρήτης, Νέο Παγκράτι 11 633, Αθήνα

  Επικοινωνία
  ΩΡΛ ιατρείο: 210 6646247, 6973 462350 || Δερματολογικό ιατρείο: 213 0338714, 6976 283010
  Email:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ